Restauratie Kurhaus

Het Kurhaus, Scheveningen 1884-1885, naar ontwerp van de architecten J.F. Henkenhaf en F. Egbert. Een jaar later door een brand herbouwd met enkele wijzigingen. Het Kurhaus vervuld voor de Haagse badplaats stedenbouwkundig en voor Nederland vanwege de neo-renaissance-architectuur een belangrijke functie. Een van de vele restauraties waar wij trots op zijn.

Restauratie Kurhaus

In 1976 startte de grote restauratie van het Kurhaus in Scheveningen, waarbij het koepelgebouw bewaard is gebleven. In mei 1979 werd het Kurhaus na de restauratie heropend, in aanwezigheid van prinses Beatrix.

Onze gespecialiseerde ambachtslieden restaureerde tijdens de bijna 4 jaar durende restauratie het voegwerk en metselwerk. Dit toonaangevende project was na het eerder voltooide Nederlands Congresgebouw een hoeksteen voor de De Vink in restauratieland.

De BuZa

In de daarop volgende jaren werd onder andere het voegwerk uitgevoerd aan de BuZa: het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gebouw staat door zijn vormgeving in Den Haag bekend onder de bijnaam de Aperots.

Van Oranje

In opdracht van NS en ProRail restaureerden wij aan het fraaie Haagse station Hollands Spoor. Het huidige hoofdgebouw van dit rijksmonument werd in 1891 geopend. Onder andere de bakstenen- en natuurstenen gevels van de koninklijke vleugel met de koninklijke wachtkamers werden door onze experts aangepakt.

Het huidige hoofdgebouw werd in 1891 geopend.

Ben je in het bezit of beheer je van een monumentaal pand of object welke een restauratie of onderhoud behoeft? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag wat wij voor jou en jouw monumentale pand kunnen betekenen. Vul het aanvraagformulier in of bel onze klantenservice op 071 541 73 43. We zijn altijd blij om je te helpen.

Gebruikte ambachtelijke technieken en innovaties:

  • Monumentaal metselwerk
  • Monumentaal voegwerk
  • Specialistisch reinigen

In beeld

Restauratie van voegwerk KurhausRestauratie façade KurhausGevelreinigen Kurhaus ScheveningenRestauratie Koninklijk Paviljoen stationH S Den-HaagProrail restauratie Koninklijke wachtkamers