Monumentaal metselwerk

Het veelvuldig gebruik van bakstenen metselwerk en voegwerk is in de Nederlandse architectuur beeldbepalend en in hoge mate karakteristiek voor een gebouw. Al sinds het jaar 1902 zijn we gespecialiseerd in het restaureren, repareren en vervangen van monumentaal metselwerk en hier zijn we ontzettend trots op. Door onze jarenlange ervaring in het vak, kunnen wij verschillende soorten metselwerk onderhouden, restaureren, repareren en vervangen. Van natuursteen en bakstenen tot gedetailleerd gegoten decoratieve vormstenen en profielstenen, De Vink Restauratiewerken is uw partner voor herstel van monumentale façades.

Duurzaamheid op nummer één

Afhankelijk van het project en de specifieke vereisten, hergebruiken we indien mogelijk de geselecteerde oude stenen. Is het niet mogelijk de oude materialen te gebruiken, dan laten we op ambachtelijke wijze nieuwe stenen maken. De nieuwe stenen krijgen exact dezelfde technische eigenschappen als het historische metselwerk. Dit stelt ons in staat om de esthetische uniformiteit van het gevelvlak te behouden, evenals de compatibele technische eigenschappen, ongeacht het project.

Op basis van onafhankelijk onderzoek

Omdat ieder project uniek is, laten wij een onafhankelijk onderzoek en analyse uitvoeren aan de aanwezige mortel en stenen. De uitslag van dit onderzoek vormt het te volgen handboek voor de restauratie of toekomstig onderhoud. De compatibele mortels voor de restauratie laten wij vervaardigen op traditionele ambachtelijke wijze om de receptuur van het onderzoek en de kwaliteit te waarborgen.

Veelvoorkomende werkzaamheden aan historisch metselwerk

Ieder project is anders. Toch zijn er enkele veelvoorkomende werkzaamheden die De Vink Restauratiewerken sinds 1902 al vele malen heeft uitgevoerd.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

  • Reparatie van scheuren en zettingen.
  • Herstel van vorstschade aan baksteen en natuursteen.
  • Restauratie van schilvorming bij massief volsteens metselwerk.
  • Ontzouten van metselwerk en pleisterwerk met unieke gepatenteerde kompres methode.
  • Injecteren van holle ruimtes in metselwerk.
  • Herstellen en ontroesten van muurankers in baksteen gevels.

Als onderdeel van onze service, leveren en installeren we ook bewapening- en spouwmuurankersystemen voor monumenten met spouwmuur. Voor gevels waar de spouwmuurankers het einde van hun levensduur hebben bereikt, brengen wij door middel van een non-destructieve methode nieuwe RVS spouwankers aan. Bij instabiel metselwerk kunnen wij door middel van lintvoeg bewapening de stabiliteit van metselwerk verhogen. Dit doen wij zonder het bestaande werk te verwijderen en opnieuw te bouwen.

Bezit of beheer jij een monumentaal gebouw of object dat onderhoud, restauratie of een conditiemeting van het metselwerk behoeft? Neem dan gerust contact met ons op. Vul het aanvraagformulier in of bel onze klantenservice op 071 541 73 43. Onze klantvriendelijke medewerkers staan voor je klaar.