Ons verhaal, onze visie

De Vink Restauratiewerken is trots op meer dan 115 jaar behoud, onderhoud en herstel van in Nederland geregistreerde monumenten, historisch erfgoed, kunst en gedenkteken. Als vierde generatie familiebedrijf van geschoolde ambachtslieden en specialisten, zetten wij ons vol passie in voor de instandhouding van ons cultureel- en monumentaal erfgoed.

De Vink Restauratiewerken: een korte kennismaking

Sinds 1902 zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevend restauratiebedrijf dat zich onderscheidt in ambachtelijke historische technieken en materialen. Door het gebruik van onderscheidende, innovatieve methoden dragen wij bij aan een duurzaam behoud van ons erfgoed. Elk project is uniek voor ons en dat vind je terug in het voortraject. Met het documenteren van de huidige conditie, analyse van de gebreken en een duurzaam plan van aanpak brengen wij het verleden weer terug in de toekomst.

Als aanvullende diensten ondersteunen en werken wij graag samen met onze klanten aan object-survey en het onderhoud aan onroerend erfgoed, oorlogsmonumenten, kunstobjecten en gedenkstenen. Wij zijn erkend als restaurator bij de beroepsverenigingen Art Restorers Association en  Restauratoren Nederland.

Onderhoud marmeren sculpturen

Onze klanten

Onze klanten zijn even divers als onze specialisaties. Wij staan graag klaar voor gemeentelijke instanties, overheidsinstellingen, collega-restauratoren, restauratiearchitecten, musea en particulieren.

Vaste groep specialisten

Wij werken uitsluitend met vakmensen. Zij worden per project geselecteerd, zodat we bij ieder project de beste mensen kunnen inzetten. Zeker in de restauratie is dit belangrijk, waar het historisch belang groot is en veel disciplines samenkomen. Door oplossingsgericht te denken en adequaat te handelen, helpen wij jou bij jouw restauratie vraagstukken.

Toekomstige generaties

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vakmensen. Om te zorgen dat de ambacht van het restauratie ambacht niet verloren gaat, leiden wij onze vakmensen zelf op. Wij zijn een erkende leerschool en helpen de jeugd graag het vak te leren. Ben jij die leergierige student die we zoeken en tevens een waardevolle toevoeging voor onze klanten? Bekijk dan onze vacatures.

Door de jaren heen

Molen restauratie werelderfgoed Kinderdijk. De Vink RestauratiewerkenKennisoverdracht restauratie en bouwhistorie HBO Utrecht 2018Gietzinken beeld Spes in marmer imitatie