Overige gevel restauratie diensten

Om u als opdrachtgever een complete service te bieden en te “ontzorgen” deelt de Vink Restauratiewerken zijn ervaring, netwerk van partnerbedrijven en specialisme voor het totale onderhoud aan de buitenschil van uw bezit.

Wij verzorgen onder anderen:

Periodiek onderhoud en gevelreiniging.

Voor onder andere Vereniging van Eigenaren, VvE beheer, kantoren, schoolbestuur, particulier en woningcoöperatie verrichten wij diverse werkzaamheden die bijdragen aan een duurzame uitstraling van het gebouw. Denk hierbij aan gevelreiniging van baksteen, beton, natuursteen, glas of aluminium of alg en groene aanslag reiniging van terrassen, straatwerk, entrees en schoolpleinen. Maar ook terugkerend onderhoud zoals het arbo vriendelijk verwijderen van bladeren en uit goten en regenpijpen, plaatsen van vogelwering, nalopen van kit en lood op gebreken of partieel herstel aan voegwerk voor het behoud van de gevels. Voor onderhoud en gevel-reiniging van monumenten en cultureel erfgoed maken wij gebruik van milde reinigings technieken die er op gericht zijn de delicate ondergrond niet te beschadigen. Zo blijft de authentieke uitstraling en charme van uw monument gewaarborgd.

Gevellekkage detectie, opsporen en verhelpen.

Gemetselde gevels zijn niet waterdicht, door diverse gebreken kan lekkage of vochtdoorslag ontstaan. Scheuren in muren, vuil in de spouw, lood aansluitingen, poreus voegwerk, achterstallig onderhoud en gebrekkige na-isolatie zijn de grootste veroorzakers van vocht problemen. Als de bron van het vochtprobleem niet wordt gevonden, is de oplossingsmethode altijd gedoemd te mislukken. Door middel van vochtdetectie apparatuur en spouwmuur endoscopie zijn wij in staat zonder veel hak en breekwerk de lekkage op te sporen en te verhelpen.

Kapotte stenen, beschadigde stenen, steen reparatie, gaten in stenen.

Door de jaren heen zijn beschadigingen aan de steen bijna niet te voorkomen. De gevel heeft te leiden aan boorgaten, spijkers, afgebroken stenen en  vorstschade die de muren ontsieren. Door gebruik te maken van steen-reparatie mortels, die op kleur en structuur gemaakt worden, kunnen gebreken bijna onzichtbaar worden hersteld. Reparatie  aan baksteen voor monument of hedendaagse architectuur, u bent bij ons aan het juiste adres. Met minimale overlast en met behoud van de orginele steen uw gevel in ere hersteld.

Spouwlood vervangen.

Ingemetseld lood kan door spanning en uitzetting van het metselwerk scheuren, ook heeft het te leiden door leeftijd en te lange lengtes. Gebrekkig spouw lood wordt vervangen door nieuw lood of een lood vervangend materiaal aan de binnenmuur te bevestigen. Door het lood in de juiste lengtes te vervangen verhelpen wij uw gevel lekkage. Waar mogelijk gebruiken we de oude stenen voor het metselwerk om het gevelbeeld zo min mogelijk te verstoren.

Schoorsteen bouw en restauratie.

Schoorstenen vragen diversen disciplines van vakmanschap. We hebben hier o.a. te maken met kennis van het rookkanaal, en waar hij voor gebruikt wordt. Allesbranders en openbaarden zijn door de hoge temperatuur van de verbrandings gassen nogal eens de veroorzakers van scheurvorming bij oudere schoorstenen. De gemetselde schoorsteen moet ”vol en zat” vermetseld worden om lekkage van afvoergassen in de kanalen te voorkomen. De loden loketten en het voet lood dient op juiste manier te worden aangebracht om lekkage en opwaaien te voorkomen. Voegwerk dat een hoge belasting van weer en wind kan doorstaan maakt het plaatje compleet.

Duurzame muurverf en ecologische muurafwerkingen.

Nooit meer scheurende en afbladderende muurverf door vocht en spanning, met natuurlijke silicaat met minerale pigmenten die zijn gelijke in duurzaamheid niet kent. Het silicaat ligt niet op, maar ”versmelt” met de ondergrond. Het silicaat kan nooit afbladeren en de ondergond van baksteen, pleister of beton behoudt zijn oorspronkelijke eigenschappen. Eco afwerkingen in pleister en kalei geven de ondergrond een landelijke sfeer in warme natuurlijke tinten, voor binnen en buiten een eigentijdse natuurlijke wandafwerking. Milieuvriendelijk, duurzaam, anti-allergie en vrij van oplosmiddelen.

Gevelrestauratie en reparatie aan monumentaal voegwerk.

Bij de restauraties en het onderhoud aan monumentaal erfgoed maken wij gebruik van onze ervaring in ambachtelijke technieken en authentieke materialen. Daar waar de monumentale waarden niet in het gedrang komen, wordt er gebruik gemaakt van bewezen innovatieve technieken en materialen. Al meer dan 120 jaar door de Vink gebruikte kalk mortel recepturen voor metsel- en voegwerk hebben zich in de praktijk bewezen. Ambachtelijk voeg- en metselwerk met authentieke kalkmortels leiden tot harmonieuze en duurzame restauraties aan monumentale gevels en gebouwen. De Vink Restauratiewerken sinds 1902 goed voor erfgoed.

Restauratie, reparatie en reproductie van natuursteen en ornamenten.

Een monument en woning van voor de weder opbouw zijn vaak rijk versierd met elementen en ornamenten van natuursteen. Door de jaren heen zijn beschadigingen aan natuursteen en ornamenten bijna niet te voorkomen. Zure regen, het klimaat, boorgaten, spijkers, afgebrokkelde stenen en vorstschade ontsieren de gevel. Door gebruik te maken van natuursteen reparatie mortels die op kleur en structuur gemaakt worden kunnen de gebreken bijna onzichtbaar worden hersteld zodat de authentieke uitstraling bewaard blijft.

Onderhoud, renovatie en herstel van dakpannen, nokvorsten en schoorstenen.

Na verloop van jaren worden dakpannen en vorsten steeds poreuzer en gevoeliger voor vocht, algen, mossen wat bij vorst kan leiden tot afschilferen en breuk. Door onvoldoende bevestiging of slijtage aan de pannen of panlatten zakken dakpannen uit en ontstaat er lekkage. Om de waterdichtheid van het dak te garanderen dienen slechte en gebroken pannen te worden vervangen. Door de jaren heen hebben wij een ruim assortiment aan vorsten en pannen vergaard en kunnen wij snel en doeltreffende reparaties verrichten. Heeft U weleens gedacht aan een periodieke dakinspectie ? Een preventieve controle van het dak, goten en schoorstenen.

Totaal onderhoud, complete service.

Om u als opdrachtgever een complete service te bieden deelt de Vink Restauratiewerken zijn ervaring, partnerbedrijven en specialisme voor het totale vastgoed onderhoud aan de buitenschil van gevels en gebouwen. Onze tevreden klanten bestaan niet alleen uit Vereniging van Eigenaren, gemeentes, overheden en instanties maar ook uit vele particulieren.

Staat uw dienst er niet bij, neem dan contact op. Waarschijnlijk kunnen wij u er toch mee helpen.

De Vink Restauratiewerken heeft als totaal onderhouds bedrijf een complete service voor de buitenschil van uw woning of vastgoed. 

Preventief, facilitair en periodiek onderhoud aan gevels en daken hebben tevreden klanten opgeleverd in o.a. Leiden,Leiderdorp, Wassenaar, Noordwijk, Voorschoten, Den Haag, Oegstgeest en Rijnsburg.