Gevelreiniging regio Leiden

Na een inventarisatie van de vervuiling, ondergrond en het gewenste resultaat bieden wij u de juiste methode voor het reinigen van uw gevel. 

Een gevel, gedenkteken of monument bestaat veelal uit diversen ondergronden. Denk hierbij aan verschillende soorten baksteen, natuursteen, pleisterwerk, terracotta of keramiek. Niet zelden komt het voor dat er verschillende reinigings technieken worden toegepast per object. Onze gespecialiseerde mensen zijn opgeleid om de juiste reinigingstechniek voor juiste ondergrond te kiezen. Neem bijvoorbeeld onze Nd.Yag. Conservation Lasercleaning techniek. In de restauratie en conservatie aan terracotta, zandsteen en kalksteen is er geen efficientere en zorgvuldigere reinigings techniek dan Conservation Laser Cleaning. Door de verfijnde instelling kunen wij alleen de vervuiling te verwijderen en de patina behouden, hiermee blijft het object veel authentieker in vergelijking met conventionele technieken. Meer gangbare reinigings methoden als kalksstralen of stoomreinigen werken weer efficienter op het merendeel van de bakstenen ondergronden.

Gespecialiseerd gevelreinigingsbedrijf

Als gespecialiseerd reinigings bedrijf bieden wij u alle milieuvriendelijke en innovatieve reinigingstechnieken aan voor het gewenste resultaat. Milieuvriendelijk micro nevelstralen,droogijs stralen, biologisch afbreekbare gevelreiniging, verzadigde stoomreinigen, enzymen reiniging tegen zwarte en groene algaanslag, mist reinigen van natuursteen, Conservation laserreinigen tot kalkstralen of de kalkwas wervelstraal methode voor reiniging aan monument of rijksmonument. 

Al onze milieuvriendelijke reinigingstechnieken zijn er op gericht de ondergrond van uw gevel, gedenkteken of sculptuur zonder schade te reinigen, met behoud van charme en karakter.

Reiniging bij monumenten?

Welke vorm van gevelreiniging het beste resultaat geeft wordt mede bepaald door de ondergrond en de aard van de vervuiling. Reiniging van monumentaal erfgoed of rijksmonument vraagt vaak om een mildere en doordachte aanpak van gevelreinigen dan die van een hedendaagse bouwstijl. Na zorgvuldig onderzoek, het gewenste resultaat en eventueel een proefvlak zal in overleg met de opdrachtgever beslist worden welke methode het meest geschikt is voor uw gevel.

Gevelreiniging regio Leiden

Meer dan 110 jaar ervaring vindt u niet alleen terug in ons werk, maar ook in het voortraject. Kennis van zaken, materialen, herkenning van gebreken en denken in oplossingen. Toonaangevende vakkennis, servicegerichtheid zorgen ervoor dat wij voor iedere dienst altijd de juiste prijs kunnen aanbieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Gevelreiniging in Hazerswoude-Rijndijk en Oegstgeest door middel van micro-nevelstralen en kalk wervelstralen of de kalkwas methode.

De Vink Restauratiewerken heeft zich gespecialiseerd in milieuvriendelijke gevelreiniging en milde gevelreiniging methodes voor monumenten en delicaat reinigingswerk aan gevels, beelden en ornamenten. Onze succesvolle methodes voor gevel reiniging hebben tevreden klanten opgeleverd in o.a. Leiden, Wassenaar, Noordwijk, Delft, Den Haag, Gouda en Woerden.